4 Haziran, 2023

DOĞAL TAŞLARIN TEMİZLİĞİ, BAKIMI ve SAKLAMA KOŞULLARI NASIL OLMALIDIR?

Doğal taşların etkisini korumak için düzenli olarak temizlemeliyiz...
Doğal taşların etkisini korumak için düzenli olarak temizlemeliyiz...

   Doğal Taşların Etkisi ve Bakımı



Her insanın vücudunda olan stres ve enerji birikimi farklıdır. Doğal taşların bu enerjiyi çekme özelliğinden dolayı taşların temizliğine ve bakımına özen göstermeliyiz. Kullanmadığımız zamanlarda arındırma işlemini yapıp kutuda veya bir kese içerisinde muhafaza etmeliyiz.


Gün içinde yaşadığımız iş hayatı stresini, sosyo-psikolojik etkileri, hatta çevre ve hava kirliliğinden vücudumuza yüklenen karbondioksitlerin zararlarını hafifletmek, teknolojiyle çevrili olduğumuz gerçeğiyle radyasyonu vücuttan atmak ve bir takım sağlık problemlerimizi hafifletmek ve şifasını görmek için doğal taşlardan faydalanırız. Eski çağlardan beri süre gelen doğal taşların bu yönde kullanılması içeriğindeki doğal mineral ve vitaminlerden kaynaklanır.


Doğal minerallarden oluşan her taş farklı yapıya ve içeriğe sahip olduğu için zaman içinde fiziksel olarak etkilenmeleri de farklı olabilmektedir. Bazı taşlar yüklendiği negatif enerjiyle doğrudan kırılırken, bazıları Selenit taşı gibi suda aşınarak zamanla eriyebilir. Unutmayın ki doğal taşlarınızın ömrü doğru bakım ve saklama koşullarıyla uzayabilir ve onları uzun süre sağlıkla kullanabilirsiniz.



    Doğal taş temizleme yöntemleri nelerdir?


Peki doğal taşları arındırma, temizleme işlemi için hangi yöntemleri kullanabiliriz? Çoğu zaman doğal taşlarımızdan alan müşterilerimizin sıklıkla sorduğu bu soruyu da yazımızla cevaplamış olacağız. Bunun için 4 elementten yararlanacağız...


Öncelikle doğal taşlar birinci elden kullanıcının enerjisini hemen alırlar. Bu nedenle aldığınız taşları kullanmadan önce ve sonrasında belirli aralıklarla temizlemeniz önemlidir.


Gün boyu taşıdığımız hatta hiç çıkarmadığımız doğal taş takılarımızda biriken negatif ve stres yüklü enerjiyi aşağıdaki yöntemlerle temizleyerek doğal taşları arındırabilirsiniz. Doğal taş temizliğinde su, ateş, hava ve toprak elementlerinden oluşan yöntemler mevcuttur. Net bir süre olmamakla beraber kullanım sıklığınıza göre genel olarak 2 haftada bir veya ayda bir bu işlemlerden birini uygulayabilirsiniz.


1. Su ile temizleme:

En çok tercih edilen ve uygulaması kolay olan yöntem, su ile doğal taşlarımızı arındırmaktır. Doğal taş takılarınızı temiz akan bir su altında bir süre bekleterek yıkamanız yeterli olacaktır. Taşın tamamının suyla temas etmesine dikkat ediniz.


Deniz suyunu kullanarak da bir kase içine yerleştireceğiniz taşları bu suda 1-2 dk. bekleterek doğal taş arındırma işlemini yapabilirsiniz. Dilerseniz su grubundan gelen Mercan gibi doğal taşları deniz suyu veya tuzlu suda 2-3 dakika bekleterek enerjisini yenileyebilirsiniz. Sonrasında güneşte doğal kurumaya bırakıp kullanabilirsiniz. Musluk suyunda aynı işlemi 1 saat bekleterek yapmanızı öneririz. 


Su ile doğal taş temizleme yöntemi aşağıdaki taşlar için uygundur.

Tüm kuvars grubu taşları, Ametist, tamburlanmış Akik, Sitrin, Aytaşı, Jasper, Karnelyan, Aventurin, Kaplan Gözü, Obsidyen.


Yumuşak ve kırılgan yapılı taşlar su ile temizleme işlemi yapılmamalıdır. Bu taşlar: Lapis Lazuli, ham Akik, hematit, Yeşim taşı, Florit, Turkuaz, Pirit, Malakit, Kalsit, Opal, Selenit, Lepidolit.

2. Mum ışığı ile temizleme:

Bu yöntemle kastedilen tabi ki ateş değil:) Kullanacağımız yöntem ateşin dumanından faydalanmak olacaktır. Yakacağınız mumun ışığının yakınında doğal taş takılarınızı tutarak temizleme işlemini yapabilirsiniz. Himalaya tuzu lambasına sahipseniz bu işlem daha pratik hal alacaktır. Lambanın yanına taşları bırakarak temizlenme işlemini yapmış olursunuz.


3. Toprak ile temizleme:

Doğal taşlarınızın 1 gün boyunca toprağa gömülü kalarak doğal taşları temizleme için uygulanan yöntemdir. Toprağın negatif enerjiyi çektiği halk arasında bilindiği gibi bunu doğal taşlarımızı temizlemek için de kullanıyoruz. Evinizdeki saksılar bunun için en pratik yerdir. Açık alanda yapabilirseniz daha etkili olacaktır tabi ki. Topraktan çıkardığınız taşları suyla arındırıp güneşte kuruttuktan sonra kullanabilirsiniz. Kullanacağınız toprak veya saksı ıslak değil kuru olmalıdır. 


4. Tütsü ile doğal taş temizleme:

Hava elementinden tütsü yakma yöntemiyle doğal taş arındırma işlemidir. Astım gibi herhangi bir solunum yolu rahatsızlığınız yoksa bulunduğunuz ortamda camları açarak herhangi bir tütsü yakın. Yakacağınız tütsünün yayılan dumanı tütsü bitene kadar doğal taşınızı arındırarak temizlemiş olacaktır. Daha çok hassas taşlar için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Palo santo ağacı tütsüsü veya adaçayı tütsünü kullanmanızı öneririz. 


Doğal taşlarınızı yeni ay ve dolunay zamanı cam önünde bırakarak ay ışığına 1 gün boyunca maruz bırakabilirsiniz. Dolunay ışığı taşlarınızdaki negatif enerjiyi nötrleyecek ve tekrar yeni enerji ile şarj olmasını sağlayacaktır. 


Sürpriz :) Doğal taş ile taşınızı temizleyebilirsiniz.

Bunun için yüksek bir enerji temizleme taşı olan Selenit doğal taşını kullanabilirsiniz. Temizlemek istediğiniz taşlarınızı Selenit taşıyla bir arada tutarak arındırmış olursunuz. İşlem süresi 1 saat olmalıdır.

Kendi kendini temizleyen taşlar ise Azeztulit, Kyanit, Sitrin taşlarıdır. Bu taşlar için yukarıdaki yöntemler gerekmemektedir.


     Doğal Taş Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler:


* Doğal taş temizleme yöntemi uygulamadan önce dikkat etmeniz gereken ilk nokta taşın sertlik derecesidir. 7 dereceden düşük doğal taşlar su ile temas ettiğinde eriyebilir ve parçalanabilirler. 7- 10 arası sertlik derecesinde olan elmas ve kuvars grubundaki doğal taşları dayanıklı olması nedeniyle su ve toprak yöntemleriyle temizleyebilirsiniz. Taşınızın sertlik derecesini satın almış olduğunuz ürünümüzün altında, açıklama kısmında bulabilirsiniz.


* Bir diğer nokta doğal taş takılarınızı başkalarına kullandırmamanızdır. Çünkü doğal taşlar başkasında olan negatif enerjiyi yüklenirler ve kullanmanız durumunda bu enerji ve stres yüklemesi size geçecektir. Her doğal taşı veya takıyı satın aldıktan sonra veya birisine verdiyseniz geri aldıktan sonra mutlaka doğal taş temizleme yöntemlerinden uygun olanı seçip arındırma işlemini yapmanız iyi olacaktır.


* Temizliğini yaptığınız doğal taşları kurumaya bırakırken güneş altına veya dolunay günü cam önünde dolunay ışığında bekleterek tekrar enerji dolmasını sağlamalısınız. Bu işlem taşlarınızın kendini yeniden şarj etme yöntemidir. Direkt güneş ışığının taş üzerinde alev alma riskine karşı ve rengin solmaması için doğrudan güneş ışığından uzak olacak şekilde yapınız.



Geniş model seçeneklerimizle doğal taş kolye, bileklik ve yüzük modelleri için şimdi sayfayı ziyaret edip kendin için keşfe çıkabilirsin:)


Ana sayfaya git!